mogelijkheden

mogelijkheden

Aanleg en Renovatie

Om uw tuinwensen te verwezenlijken kunt u overgaan tot de aanleg of renovatie van uw tuin. Er komt veel bij de aanleg kijken. Bij Tuinen van Bertwin hebben we alle kennis en vaardigheden en heeft u 1 aanspreekpunt. Wij verzorgen zowel de aanleg van kleine (stads-)tuin, bedrijfstuinen tot aan grote (boerderij)tuinen. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om zelf mee te helpen of delen van de aanleg in eigen beheer te doen. Ook wanneer u uw kinderen een leuke ervaring wil geven dan behoort meehelpen door hen tot de mogelijkheden. 


Bij Renovatie kunt u denken aan grondverbetering op plekken waar beplanting niet (meer) goed groeit, herplanten, herschikken van borders, maar ook alleen een grondige snoeibeurt kan hier al onder vallen. 
 

Leveren en plaatsen van groendaken

Naast de vele voordelen van een groendak ziet het er ook heel mooi uit. Makkelijk aan te leggen en weinig onderhoud. Afhankelijk van de situatie kan Tuinen van Bertwin een juist advies geven. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Boominspectie,-onderhoud 

Bomen worden nog wel eens vergeten in het onderhoud. Wij kunnen deze voor u snoeien, of een inspectie laten doen. Verwijderen bij stormschade of andere noodzaak behoort ook tot de mogelijkheden.

Speelterreinen en speeltoestellen

Aanleg van natuurlijke speelterreinen en toestellen bij scholen, kinderdagverblijven. 

Vijvers, natuurlijke vijvers en zwemvijvers

Water in de tuin is brengt altijd meer leven in de tuin. Hier zijn verschillende mogelijkheden in van groot naar klein afhankelijk van de situatie ter plekke en uw wensen. 

Drainage, infiltratie, wadi's

Een goede waterhuishouding is steeds meer van belang. Draineren is vaak een goede oplossing als delen van de tuin te nat staan. Infiltreren in de tuin is vaak mogelijk en kan op diverse manieren. Wadi's zorgen voor een extra dimensie in de tuin door de aantrekking van vogels en andere beplanting.

Natuurlijke tuinschermen

Een tuun is een (milieu)vriendelijke manier om een tuinafscheiding te maken. De kastanjepalen worden op regelmatige afstand de grond ingeslagen. Vervolgens word twee- of driejarig wilgenhout om de palen heen gevlochten. Het geeft een mooi natuurlijk karakter. Hierin zijn vele vormen en maatwerk mogelijk.

Timmerwerk / Schuttingen / Pergola's / Vlonders / Schuren / Tuinhuizen / Dierenverblijven / Hekwerken en Poorten / Banken

In vele tuinen komt er divers timmerwerk voor. Tuinen van Bertwin werkt vaak met kastanje, eiken, acacia, lariks/douglas, houtsoorten met een mooi natuurlijk karakter.

Permacultuur, Moestuinen

Aanleg van permacultuur bedden en moestuinen. Leuk om samen te doen met kinderen !

Kijk voor voorbeelden van bovenstaande mogelijkheden op de onderstaande fotoslider of in de map met projecten.