schetsontwerp, ontwerp en beplantingsplan

schetsontwerp, ontwerp en beplantingsplan

Voor het inrichten van een nieuwe tuin, renovatie bestaande tuin, deel van de tuin, schoolplein/speelplek zijn er verschillende mogelijkheden. Ook wanneer u het zelf wilt uitvoeren of wil meehelpen.

Schetsontwerp

Een schetsontwerp is een los uitgewerkt ontwerp op basis van een eerste bezoek en overleg. Deze schets geeft een beeld van de mogelijkheden en hier zou je al mee aan de slag kunnen. De tekening is op schaal. Verder is de schets niet tot in detail uitgewerkt en zijn borders en bestrating in vlakken getekend.  Voordeel van een schets is dat er nog ruimte is voor aanpassing en hiervoor word een lager tarief gerekend. 

Ontwerp

Een ontwerp is volledig uitgewerkt. Hierbij moet u denken aan materiaallijsten, maten, hoogtes, beplantingsplan, etc. Een ontwerp gaat meestal vooraf door een schetsontwerp . Ook is het mogelijk om een zij-aanzicht te laten uitwerken voor belangrijke elementen in de tuin. Wanneer een tuin technische elementen bevat is het raadzaam om te kiezen voor een volledig uitgewerkt ontwerp.

Beplantingsplan

Voor het inrichten of renoveren van een border of bepaalde delen van de tuin is het mogelijk om een beplantingsplan te maken. Deze is uitgewerkt met maten en hoogtes en advies voor de grondbewerking. U krijgt hierbij een uitgewerkte toelichting met foto's.

Tuinen van Bertwin ontwerpt zelf en werkt daarnaast ook samen met diverse ontwerpers en architecten. Wanneer u interesse heeft kunt u het beste even contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Na een vrijblijvend eerste bezoek kunnen we in overleg bepalen wat een goede keuze zou zijn. In overleg komen we er altijd wel uit.